Skip to main content

Site blog

Hogyan motiváljam a tanulókat online oktatás során???

Hogyan motiváljam a tanulókat online oktatás során???

A motiváció kulcskérdés az oktatásban, e nélkül nem igazán képzelhető el a sikeres tanfolyam. A tanuló teljesítményére nagy hatással van a tanár személyisége és hogy mit tesz bele az anyagba. Motiválás során a cél a tanfolyami résztvevők figyelmének irányítása, fenntartása; tanulásra, különféle feladatok, tevékenységek elvégzésre ösztönözés; az adott i...

Hogyan írj temtatikát a tanfolyamodhoz?

Hogyan írj temtatikát a tanfolyamodhoz?

A tematika a tanfolyami téma tárgykörökre lebontott kidolgozása. Jellemzően a kurzuslapon találkozunk vele. A kurzuslap az az oldal, amelyik a tanfolyam kezdő oldala, tehát ez az oldal fogad, amikor belépsz a kurzusodba. Éppen ezért fontos, hogy egy jól meghatározott tematikád legyen, amely egyúttal figyelemfelkeltő és érdeklődőket generál neked.

A videókészítés alapjai - 12 tuti tipp

A videókészítés alapjai - 12 tuti tipp

Ha még soha nem készítettél videót, akkor ez a blog üzenet most neked szól! Összegyűjtöttük azokat a tuti tippeket, amelyek segítségével akár elsőre is szuper videót állíthatsz össze. Vágjunk is bele!

12 tuti tipp

1. Határozd meg, hogy mi a célja a videódnak, és kinek szól! Pl. bemutatkozás, termék ismert...

Miért készíts bemutatkozó videót az online kurzusodhoz?

Miért készíts bemutatkozó videót az online kurzusodhoz?

A videó jó figyelemfelkeltő lehet, egy megfelelően eltalált címmel pedig azonnali kattintást vált ki. De miért jó bemutatkozó videót készíteni az online kurzusokhoz?

Az emberek vásárlási szokásai mára átalakultak: ritkán döntenek vásárlás mellett anélkül, hogy ne járták volna körbe megfelelően a megvásárolni kívánt terméket, szolgáltatást. Így van ...

Tesztek az online tananyagban II. rész

Tesztek az online tananyagban II. rész

Az előző részben megismerkedtünk azzal, hogy milyen teszt típusokat ismerünk, és hogy azokat hogyan lehet testre szabni. Most nézzük meg, hogy milyen típusú kérdéseket tehetünk bele a tesztünkbe!

Természetes, hogy nem lehet mindenfajta tudásanyagot ugyanazzal a kérdéstípussal felmérni. Lehet,...

Tesztek az online tananyagban I. rész

Az e-learning lényege, hogy a tanuló egymaga dolgozza fel és sajátítja el a tananyagot. Ebben a folyamatban a tanár szerepe az, hogy ellenőrzési pontokat építsen be, amelyek lehetővé teszik, hogy tanuló a megszerzett ismeretek szintjét felmérje, ellenőrizhesse. Ez által azonnali visszajelzést kap arról, hogy mennyire sikerült megértenie az anyagot, hol vannak hiá...

Tíz tipp a hatékony online oktatáshoz

Tíz tipp a hatékony online oktatáshoz

Amikor online oktatásról beszélünk, meg kell különböztetnünk az aszinkron, szinkron és blended oktatási formákat. Mit is jelentenek ezek?

Aszinkron

Aszinkron oktatás esetén a tanár és a diák nincs egyszerr...

Az online oktatás előnyei 7 pontban -a Skypesuli cikke

Az online oktatás előnyei 7 pontban -a Skypesuli cikke

Beton-stabil érveket szedtünk össze az online oktatás előnyei és hátrányairól. Nézd át a pontokat hogy megértsd, miért jobb az online oktatás a hagyományosnál.

Kattints ide!

...

Tuti tipp tanároknak!

Tuti tipp tanároknak!

  • Ha szeretnél új bevételi forrást
  • Ha szeretnél új karrierlehetőséget
  • Ha vállalkoznál és van oktatási tapasztalatod
  • Ha profi vagy valamiben
  • Vagy csak kipróbálnád magad egy új terüeleten,

Akkor itt egy jó öltet a Hurrá Vállakozunktól! Kattints ide!


...

Mire használja egy vállalat az e-learninget?

Mire használja egy vállalat az e-learninget?

A közép és nagyvállalati képzések során is egyre inkább előtérbe kerül a költséghatékony, személyes jelenlétet nem kívánó oktatási módszer, az e-learning. De vajon mire tudjuk használni?

Rendszeres, ismétlődő oktatások

Minden vállalatnál vannak olyan képzések, amelyeket bizonyos időközönként kötelező, vagy érdemes elvégezni. A tematika nem vá...