Skip to main content

Blog entry by Netsuli Admin

Miért készíts bemutatkozó videót az online kurzusodhoz?

Miért készíts bemutatkozó videót az online kurzusodhoz?

A videó jó figyelemfelkeltő lehet, egy megfelelően eltalált címmel pedig azonnali kattintást vált ki. De miért jó bemutatkozó videót készíteni az online kurzusokhoz?

Az emberek vásárlási szokásai mára átalakultak: ritkán döntenek vásárlás mellett anélkül, hogy ne járták volna körbe megfelelően a megvásárolni kívánt terméket, szolgáltatást. Így van az online tréningek esetében is. Ez nem csak azt jelenti, hogy körbenéznek több oldalon, hogy hol olcsóbb a kurzus, hanem azt is, hogy minél több információt igyekeznek beszerezni, utánajárnak az egyes tanfolyam-variánsoknak, hogy melyik ad többet és mivel, és bizony  valós véleményekre is kíváncsiak, igazi vásárlóktól. Sőt, leginkább ez utóbbiakra alapoznak..

Egy videóban bemutathatod saját magadat, a céged, a termékedet minden részletével, a versenytársakhoz képest jelentkező előnyökkel. Azonban ez nem biztos, hogy választ ad a vásárlóban felmerült problémára. Persze kommentben van lehetősége további kérdéseket feltenni, de még mindig nem olyan személyek válaszát kapja meg, akik hasonló problémára kerestek megoldást. Éppen ezért nézi szinte mindenki az elégedett vagy éppen kevésbé elégedett vásárlók értékeléseit, véleményét. Nyilván ezek a vélemények nem objektívek, jól tükrözik a megtalált célcsoportod elvárásait a kurzusoddal szemben. Érdemes odafigyelni a negatív kritikákra is, rengeteget tanulhatunk belőle!

További előny, hogy a téma szakértőjeként tudsz megjelenni egy jól eltalált videóval, vagy akár egy videósorozattal. Minél több érdekes, értékes információt adsz át, annál inkább megfogod a vásárlód, annál nagyobb az esélye, hogy visszatér, megnézi újra a videót, aztán pedig hozzád iratkozik be. 

A videó készítése alatt ne csak arra törekedj, hogy felsorold a tanfolyamod tematikáját és előnyeit. Világítsd meg a helyzetet a tanuló oldaláról, képzeld bele magad az ő helyébe. Vajon mi fontos neki? Mire vágyik? Mi a problémája, amire megoldást keres? A kurzusod ezt hogyan tudja kielégíteni? Mit nyer, ha Téged választ? Gondolkozz el ezeken, vagy olvasd el a hasonló tanfolyamok kommentjeit! Építs bizalmat benne, mutasd meg, hogy Te vagy az a tanár, akire szüksége van! Legyél inspiráló, érezze a vásárló, hogy pont erre a tanfolyamra van most szüksége! 

Nem elhanyagolható előny az sem, hogy a videókat előszeretettel osztják meg a közösségi médiákban, így tehát még ingyen reklámhoz is juthatunk. Ne sajnáljuk tehát az időt és energiát egy szuperül összeállított videóra! Ha pedig még soha nem csináltál ilyet, kövesd a blogot, hamarosan megosztjuk veled a videókészítés alapjait!

  • Share

Reviews