Skip to main content

Blog entry by Netsuli Admin

Mire használja egy vállalat az e-learninget?

Mire használja egy vállalat az e-learninget?

A közép és nagyvállalati képzések során is egyre inkább előtérbe kerül a költséghatékony, személyes jelenlétet nem kívánó oktatási módszer, az e-learning. De vajon mire tudjuk használni?

Rendszeres, ismétlődő oktatások

Minden vállalatnál vannak olyan képzések, amelyeket bizonyos időközönként kötelező, vagy érdemes elvégezni. A tematika nem változik, vagy csak csekély mértékben, a tananyag elkészítése így csak egyszer történik meg, később maximum egy rövid aktualizálás szükséges. Tipikusan ilyen lehet az adatvédelmi ismétlő oktatás, a munkavédelem, tűzvédelem területe, és természetesen minden vállalati előírás, szabályzat, vagy akár az ISO is. 

Fontos kritérium minden esetben, hogy a képzés megfelelő színvonalú maradjon, dokumentálható és interaktív legyen. Minden kapcsolódó szakterület képzési anyagát úgy kell összeállítani, hogy az működőképes legyen egy hagyományos képzési rendszerben, „tantermi” körülmények között és ugyanakkor e-learning kereteken belül is. Nem elegendő pusztán írásos anyagot biztosítani, képeket, videókat, kérdés-válaszokat és a rendszer biztosította lehetőségeket kihasználva, interaktív és figyelemfenntartó képzést kell létrehozni. Ügyeljünk arra is, hogy egy-egy rész ne legyen túl hosszú, mindig szakítsa meg egy-két kérdés, kép, vagy videó az anyagot, amivel a figyelmet fennt lehet tartani. 


Egyedi fejlődést támogató képzések

Természetesen egy vállalat életében kiemelt figyelmet kell fordítani az egyén karrier útjára, fejlesztésére is. Ilyen képzések lehetnek a nyelvi képzések, valamint az adott pozícióhoz tartozó szakmai tanfolyamok, egyéb cégspecifikus ismeretanyagok. Amennyiben egy-egy ilyen képzés anyagát kidolgozzuk, az elsőre sok időt vehet igénybe, viszont ne felejtsük el, hogy később ez már csak karbantartást igényelhet, és bármely dolgozóhoz könnyen el tudjuk juttatni. 

Több olyan szakma is van, ahol a szakmai tudást kötelező jelleggel kell évente frissíteni. Ilyenek pl. a könyvelő, a mérnök, és a jogi szakmák is. Ezekben az esetekben is egyre több már az e-oktatás.

Tekintettel arra, hogy az e-learning segítségével a magánélet, a munka és a tanulás is jóval egyszerűbben összehangolhatóvá válik, a fenti esetekben is érdemes elgondolkozni azon, hogy online oktatást válasszunk. Ha jól sikerül a belső tananyag, akkor pedig akár külső ügyfeleknek is értékesíthetjük!

  • Share

Reviews